Timeregistreringssystem

Skrevet af Frederik Kromann d. 5/2-2024

Timeregistreringssystem – hvorfor og hvad kan du bruge det til?

Du ved det sikkert allerede – i mange konsulentvirksomheder kan det give dog mening at benytte sig af et system til at registrere tid.

Det du har brug for er at registrér fravær og timeregistrering på en nem måde. Når du gør det kan du til en start opdele din tidsregistrering i 2 kasser:

  1. ekstern tid – fakturerbar tid
  2. intern tid

Dvs. at forholdet mellem disse 2 kaldes fakturerbar tid og er en ganske god mĂĄlestok for at sikre at du har mest mulig tid ovre i den kategori hvor du kan fakturere den.

Nøgletal tidsregistrering

Så faktureringsgraden kan være et muligt nøgletal når du skal styre din forretning. Men pas nu på. Alt efter hvordan du fakturerer kan det godt være at det slet ikke giver nogen mening. Hvis nu du fakturerer på baggrund af fastprisaftaler så er det reeelt set ligemeget hvor lang tid folk har brugt på opgaven.

Så vil din faktureringsgrad være den samme. Her er det måske den gennemsnitlige timepris som er et bedre udtryk for om du formår at tjene penge.

 

Er tidsregistrering lovpligtig?

Det er sådan at pr. 1/7-2024 så er det lovpligtigt i Danmark at stille et system til rådighed som gør medarbejderen i stand til at registrere hvorvidt arbejdstiden er overholdt eller ej.

Hvem skal registrere arbejdstid?

Med mindre du er det som lovgivningen definerer som en selvtilrettelægger – eller du er direktør i virksomheden sĂĄ skal alle funktionærer registrerer deres arbejdstid.

Loven er nu vedtaget, og 1. juli 2024 bliver det lovpligtigt for alle danske arbejdsgivere at give deres medarbejdere mulighed for at registrere deres arbejdstid.

Beskyttelse af medarbejdere

Det sker for at beskytte medarbejdernes rettigheder. Nærmere bestemt for at sikre, at arbejdsgivere overholder arbejdstidsreglerne, der siger:

  • at medarbejdere ikke mĂĄ arbejde mere end 48 timer om ugen i gennemsnit inden for en hvilken som helst periode af fire kalendermĂĄneder (ogsĂĄ kaldet 48-timers-reglen)
  • at medarbejdere skal have 11 sammenhængende hviletimer inden for 24 timer (ogsĂĄ kaldet 11-timers-reglen)
  • at medarbejdere har krav på én ugentlig fridag.

Ovenstående regler er allerede lovpligtige. Den nye lov skal blot gøre det nemmere at dokumentere, om loven overholdes eller ej.

fravær og timeregistrering på mobilen

En af de nemmere måder at registrere tid på kan være e-conomic. Det kan dog være at du har brug for en større og bedre løsning med mere funktionalitet. I lang tid har vi internt brugt timelog hvilket på mange måder har været en ret lækker løsning. Alt efter dine behov for at tracke tiden ændrer dine behov for en softwareløsning sig også. Til sidste endte vi med at bruge salary til a

t registrere flekstid. En anden mulighed er Zenegy eller måske dataløn.

timeregistreringssystem

 

 

 

 

Fordele ved et timeregistreringssystem?

Du tvinger dig selv til at opnĂĄ gennemsigtighed i hvad medarbejderne bruger tid pĂĄ.

Ulemper ved et timeregistreringssystem

Se med her og overvej om det giver mening for dig og din virksomhed

 

Der er mange systemer som kommer med dette salgsslogan: timeregistreringssystem enkel og lynhurtig brugerflade. Og til det vil jeg bare sige at du altid skal overveje præcis hvad du har brug for. Det er ikke altid lykken at have en smart app til tidsregistrering hvis du som virksomhedsejer ikke kan fĂĄ de rigtige ting ud af systemet.  SĂĄ læser du det her tilbud prøv eazyproject gratis i dage – og ja det er da fint nok at prøve et nyt system.

Men alle systemer du gerne vil prøve er gratis – sĂĄ jeg har sært ved at se det skal være et argument for at give sig i kast med et nyt system.

Support er key nĂĄr det drejer sig om software – og det kan godt være at du mener at det er der slet ikke brug for. Og det er pĂĄ en eller anden mĂĄde ogsĂĄ rigtigt – lige indtil det ikke er det. Derfor vil jeg altid anbefale at du vælger et system hvor du ogsĂĄ har mulighed for at ringe til nogle rigtige mennesker.

Og gerne nogen som snakker dansk. Et veletableret dansk softwareselskab med flere ĂĄr pĂĄ bagen vil helt klart være min anbefaling – hvis du overvejer at give dig i kast med et timeregistreringssystem.

Men faktisk uanset hvilket type software der er tale om er supporten altid en stor væsentlig faktor.

FAQ om timeregistreringssystem

Hvad er et tidsregistreringssystem?

Det er et system til at registrere arbejdstid. Hvorvidt du vil bruge det til al arbejdstid eller f.eks kun kunderelateret arbejde er op til dig. Om der skal bruges software eller blot et excelark er ogsĂĄ meget forskelligt.

Er tidsregistrering lovpligtig?

Efter 1/7-2024 skal alle funktionærer i Danmark registrere tid. Der er dog undtagelser som f.eks. direktører og andre stillinger som falder under den definition som hedder selvtilrettelægger.

Hvem skal registrere arbejdstid?

Som udgangspunkt ender det med at være alle timelønnede og funktionærer med undtagelse af ovenstående

Er det sundt at tidsregistrere?

Ikke altid – du kan ende med at træffe en masse beslutninger baseret pĂĄ rĂĄ tal og ikke fornemmelse og respekt for de ansatte du har og deres behov.

 

 

Frederik Sandgrav

Hvad siger du til at modtage vores nyhedsbrev?