Bogholder

Hvad laver en bogholder?

Bogholderen registrerer alle virksomhedens udgifter og indtægter i et regnskab og sørger for at din økonomi stemmer ved dagens eller månedens udgang. Du kan vælge at få hjælp til alle bogføringsopgaver eller vælge, at dine bogholdere fra Sandgrav kun skal klare dele af bogføringen. En bogholder kan også hjælpe dig med at betale dine regninger til tiden i en travl hverdag.

bogholder

Hvad er forskellen på en revisor og en bogholder?

Revisor eller bogholder? Som en nystartet iværksætter er det 2 titler man ofte hører om. Men er det det samme de laver? Man kan godt forestille sig hvad hver enkelt laver, og mange af de opgaver de laver er ens, men inden du tager kontakt til enten en revisor eller en bogholder, så lad os forklare lidt mere om de forskelle der trods alt er. Der har vi skåret helt ind til benet er der nogle fundamentale forskelle, som adskiller de to professioner.

Her kan du læse om de forskelle:

Bogholderen har følgende opgaver:

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed er bogholderiet ofte noget der tager et stort fokus i en hverdag, hvor at man også skal jonglere med andre vigtige opgaver. Dette kan for eksempel dreje sig om at angive de helt rette tal til Skat og kende forskellen på hvad man skal angive, og hvad man ikke skal angive. Og det betyder derfor at en ekstern bogholder, selv til små
enkeltmandsvirksomheder, kan være et næsten livsnødvendigt valg for den lille virksomheds overlevelse. Kort fortalt laver bogholderen ofte meget af det praktiske arbejde, såsom:

 • Sidder med det daglige regnskab
 • Holder styr på indtægter og udgifter, og dermed får
  afstemt at disse bilag fra begge lejre stemmer
 • Har oftest ikke en lige så lang uddannelse som en
  revisor
 • Kan videresende regnskaberne til revisoren som så skal
  revidere dem.

Revisoren laver det her:

Bogholderen holder styr på virksomhedens udgifter og indtægter i et regnskab, og sørger for at regnskabet på den front er afstemt, når der skal rapporteres videre til Skat, eller til en revisor. Du kan vælge at få hjælp til al bogføring og derfor vælge, at bogholderiet kun skal holde styr på dele af bogføringen, afhængigt af hvilken aktivitet du laver i din virksomhed.

Hvis du selv har talent for at få tallene til at stemme ud fra din egen erfaring, hvor du selv tidligere har siddet med et bogholderi, eller lignende, kan du selv gøre dette arbejde. Og når så bilagene kommer til at fylde for meget i virksomheden, når dit firma har nået et større omfang, kan du få hjælp af en ekstern bogholder som vores til at aflaste dig. Der hvor du så får brug for en revisor er når bogholderiet har gjort regnskabet klart til at man kan sende det videre til en revisor, som kan hjælpe med følgende opgaver:

 • Reviderer det regnskab efter at bogholderen har
  udfærdiget det basale regnskab.
 • Har en længere uddannelse
 • Er ofte medlem af en organisation, såsom
  Registrerede Revisorer” (dette borger for højere kvalitet)

Med os som bogholdere sparer du meget tid og mange penge.

Vi er kun specialiseret i at lave dit regnskab, og på at være din digitale bogholder. Det handler om at bruge så lidt tid som muligt på din økonomi, og på
det regnskab vi laver. Oveni det er der bare ikke ret mange der synes, at bogføring af bilag, afstemning af banken sidst på året og at arbejde i flere forskellige IT
systemer bare for at kunne lave løn og moms, er særligt sjovt. Faktisk er det så lidt sjovt at være sin egen bogholder, at mange f.eks. glemmer indberetning
af moms, eller får udbetalt forkert løn til medarbejderne, eller anden rod i regnskabet.

Vil du hellere bruge din tid på dine medarbejdere, kunder og din forretning, så vil vi som dine bogholdere gerne lave dit regnskab, lønadministration og controlling.

Det er den vej igennem at du står til at kunne komme til at spare meget tid, og mange penge ved at bruge en bogholder fra Sandgrav Solutions.

Bogføring med computer

Som bogholdere bruger vi følgende regnskabsprogrammer

Vores arbejde som moderne bogholdere, gør at vi har mange muligheder indenfor ny og moderne software, som er specielt lavet til en bogholder. FinTech (FinansTeknologi) sektoren er en af de hurtigst voksende områder indenfor ny software i Danmark. Denne kontinuerlige udvikling indenfor disse teknologier kræver også at man som bogholder holder tungen lige i munden, da der næsten hvert kvartal som regel kommer ny software målrettet bogholdere, revisorer og deres behov, for at kunne lave bedre regnskabsprogrammer. Af disse regnskabsprogrammer har vi stor erfaring med langt de fleste, som en bogholder kan anvende.

Frederik Sandgrav, stifter af Sandgrav Solutions, bliver ofte brugt i diverse sammenhænge når der skal forklares fra en bogholder til en bruger, hvad disse regnskabsprogrammer kan bruges til.

Se mere på vores side her, hvor du kan se alle de regnskabsprogrammer som vi arbejder med. Klik her.

Øvrige kilder:

Du kan læse om revisorloven her.

Derfor skal du indberette årsrapport. Læs mere her

Skriv en kommentar

Hov, vent !

Hvad siger du til at modtage mit nyhedsbrev? ✔️ Spartidogpenge ✔️ Verdens bedste bogholderi ✔️ Nyt på techfronten ✔️ Den Luddovne Bogholders hjørne Og meget andet - tro mig, det bliver ikke kedeligt, så er du advaret!