Gratis regnskabsprogram

Du har lige startet virksomhed og er lidt usikker på hvad du skal vælge. Bare rolig det kan vi hjælpe dig med et gratis regnskabsprogram.

Gratis regnskabsprogram – sådan vælger du

Virkelig mange af de mest populære regnskabsprogrammer tilbyder en gratis version. Enten for en kort periode eller indtil du har X antal posteringer.

Andre begynder det først at koste penge når du har brug for nogle bestemte funktioner. Det bliver vist populært kaldt for freemium. Det er altså free/gratis indtil du vælger nogle af deres premium funktioner.

Freemium

Et godt eksempel på dette er både CRM systemet hubspot eller telefoniløsningen Telavox. Begge løsninger udmærker sig ved at være gratis med en række standard funktionaliteter. Straks du har brug for lidt ekstra begynder det at koste penge.

Gratis regnskabsprogram til enkeltmandsvirksomhed –  sådan vælger du

Selvom du har en enkeltmandsvirksomhed slipper du ikke for at skulle leve op til bogføringsloven. Derfor kan det godt være du skal overveje at sørge for at dit bogholderi fungerer. En god måde at løse dette på er at bruge nogle af de online regnskabsprogrammer der findes.

Gratis regnskabsprogram excel

Jeg har sagt det før og jeg vil godt gentage det. Umiddelbart kan det godt virke som en god løsning at anvende excel som regnskabsprogram. Men meget hurtigt vil du opleve at den tid du bruger i excel, slet ikke står mål med det du sparer. Så gør dig selv den tjeneste at test nogle af de online regnskabsprogrammer der findes.

Gratis bogføringsprogram fra microsoft

Microsofts svar på mange af de online regnskabsprogrammer der findes i danmark er Business Central. Der findes f.eks. Dinero, billy og e-conomic. Disse passer alle til små og mellemstore virksomheder. Kommer du til at have behov for avanceret lager og salg i flere lande med dertilhørende CVR numre og momskoder kan det godt være at du bør overveje microsoft.

Online regnskabsprogrammer

Både Dinero og billy samt e-conomic er lette og billige online regnskabsprogrammer der alle både har gratis og betalte versioner.

Rent faktisk kan du få Billys til 50% rabat det første år ved at klikke her. Jeg siger ikke du SKAL bruge billys. Men det kan være du er så langt at du  mener det er det rigtige for dig.

Også microsoft samt et par andre tilbyder online løsninger der til en start er gratis men som vil koste penge efter en periode.

Men hvorfor overhoved bruge et regnskabsprogram. Du kan vel bare lave det hele i word eller excel eller bare på en blok med ternet papir. Det korte svar er ja selvfølgelig kan du det. Men som professionel bogholder er det virkelig noget jeg vil fraråde på det kraftigste. Grunden til jeg vil det er ikke en men flere:

For det første vil et online regnskabsprogram forhindre lagt flere bogføringsfejl end det er tilfældet med noget der er manuelt i f.eks. excel. Ja det er klart at selve kontering, altså hvorvidt en udgift skal på telefoni eller rejseomkostninger kan være fejlbehæftet. Men benyttes den indbyggede bankafstemning der findes i de fleste regnskabsprogrammer er du helt sikker på at du har alle indtægter og udgifter med.

Så vælg et gratis regnskabsprogram for at se om det ikke er noget for dig. Hvem ved – måske ender du med at syns det er så godt at du endda er villig til at betale penge for det.